Jdi na obsah Jdi na menu

Myrcella Baratheon

3. 6. 2014

joffrey_sigil_coat.pngMyrcella Baratheonjoffrey_sigil_coat.png

 

myrcella_baratheon.jpgMyrcella Baratheon je v Sedmi královstvích známá jako prostřední dítě krále Roberta Baratheona a Cersei Lannister. Je členkou rodiny Baratheonů z Králova Přístaviště a má dva bratry, Joffreyho a Tommena.

 

Vzhled a osobnost

Podle jejího strýce, Tyriona zdědila Myrcella veškerou krásu svojí matky Cersei, avšak naštěstí nic z její povahy.  Je jemná, krásná a zdvořilá. Na svůj věk (8 let) vykazuje odvahu, pevnou vůli a vysokou inteligenci.

 

Nedávné události

Princezna Myrcella se se svou rodinou zúčastnila cesty na Zimohrad. Během hostiny je posazena vedle Robba Starka. Eddard Stark později zjistí, že Myrcella a její bratři nejsou dětmi Roberta Baratheona, ale bastardy narozenými z incestu mezi Cersei a jejím bratrem Jaimem Lannisterem. Myrcella je přítomna v trůním sále, když Eddard konfrontuje Cersei ohledně tohoto zjištění.

Ve snaze získat Dorne na svojí stranu, je Myrcella svým strýcem Tyrionem nabídnuta ke sňatku s Trystanem Martellem, nejmladším synem prince Dorana. Tato nabídka je přijata, a Myrcella je spolu se svým bodyguardem, rytířem Arysem Oakheartem poslána do Slunečního Oštěpu.

Po Joffreyho smrti se za účelem pomsty vůči Lannisterům, kvůli smrti Eliy a Oberyna Martella, Arianne Martell tajně rozhodne jmenovat Myrcellu královnou Sedmi království. Podle Dornského zákona je totiž v záležitosti dědění starší sestra nad mladším bratrem, což by znamenalo Myrcellin nárok na trůn. Arianne doufá, že Dorňané podpoří její rozhodnutí.400px-sacha_angel_diener_myrcellaii.jpg

Arianne a menší skupinka přátel cestovala s Myrcellou tajně skrz poušť, a Myrcellinu sestřenici a služebnou, Rosamund Lannister nechají jako návnadu ve Slunečním Oštěpu. Na cestě pouští ale už na skupinu čeká garda prince Dorana. Jejich spiknutí je zaraženo. Myrcellin bodyguard Arys Oakheart zaútočí na jednoho člena gardy a je zabit. Během chaosu rytíř Gerold Dayne zaútočí na Myrcellu ve snaze vyprovokovat Dorana k válce s Lannistery. Díky tomu, že se Myrcellyn kůň splaší, nepodaří se mu zasadit princezně smrtelnou ránu. Nicméně i přesto Myrcella přijde o ucho a má zohavený obličej.

Myrcellyna zranění jsou odhalena rytířem Královské gardy, Balonem Swannem. Myrcella, která je pod vlivem Dorňanů, mu řekne, že její zranění i smrt Aryse Oakhearta jsou zásluhou Gerolda Dayna, a prosí sera Balona, aby Gerolda popravil, s čímž ser Balon souhlasí.